За любопитна случка от Варна споделя читател на  мейл до

...
За любопитна случка от Варна споделя читател на  мейл до
Коментари Харесай

Имало ли е във Варна отказ младежи да бъдат пуснати в градския транспорт въпреки студа?

За любопитна преживелица от Варна споделя четец на  мейл до редакцията ни. Според очевидеца, водач на градски рейс и инспектор във Варна не пуснали чакащи на студа младежи да се качат, тъй като трябвало първо да им мине почивката и по-късно да завъртят наопаки.
" На спирката, при температура от 1 °C, мощен вятър и мрачевина, чакащи деца от близкия университет желаят да се качат на рейса. Шокиращо, обаче, водачът на рейс с регистрационен номер " В 8699 НХ " декларира, че имал 15 минути отмора и няма да качва никой, защото има още една спирка, след което рейсът трябвало да спре и по-късно да се върне от другата посока на тази спирка. Децата, най-вече млади девойки, споделят, че рейсът е просрочен и умоляваха водача и контрольора да ги пусне вътре, тъй като на открито е извънредно студено и са премръзнали ", споделя очевидецът.

Според него, " на чисто човешката молба, при съществуване на други пасажери в рейса, които са там по този начин или другояче, водачът отхвърля - освен това, той отвръща с ужасяващо грозни викове и крясъци, без значение, че децата по безусловно никакъв метод нито са се заяждали, нито са го предизвикали, нито са повишавали звук ".
Човекът твърди, че кондукторът и водачът не престават нападателно да се държат към едно дете - момиче, на което те декларирали, че е трябвало да му вземат в този момент двоен билет за една спирка повече - т.е. 4,20 лева, в случай че трябвало да спазят правилника.
" Пушенето на цигари от страна на водачите, говоренето по телефона и осъществяването на голям брой нарушавания на Закона за придвижвания по пътищата, в това число каране с превишена скорост, неправилни изпреварвания и доста други, са добре известни на всички.
Жалко е, когато на фона на тези нарушавания се гледа буквата на правилника с цел да не се качат едни премръзващи деца, чакащи закъсняващият си рейс.
Жалко е, че в страната, в които се отхвърлят интернационалните харти за отбрана на децата, дамите и хората в неравностойно състояние от принуждение, едни самозабравили се Бай Ганьовци могат да нападат, въпреки и вербално, толкоз грубо и толкоз брутално беззащитните деца - бъдещето на България ", споделя още очевидецът.
Източник: actualno.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР